مخترع سه تار الکتریک چه کسی بود؟
سلمان محمدی یکی از هنرمندان ایران زمین است که در سال 1376 به فکر ساختن سهتار الکتریک افتاد. وی کارش را با خرید یک سهتار ارزان قیمت آغاز کرد و سعی می کرد و تا با اعمال تغییراتی در این ساز آن را به سه تار الکتریک تبدیل نماید. سلمان محمدی با شور و حال عجیبی از ابتدای مسیری حرف میزند که به انتشار اولین آلبوم رسمی موسیقی ایرانی که با سهتار الکتریک نواخته شده «پنجرهای رو به جهان» میرسد؛ مسیری که آنقدرها هم هموار نبوده و دردسرهای زیادی برای سازنده آن ایجاد کرده است.
معرفی قسمت های مختلف سه تار الکتریک:
تنه
به قسمت چوبی اشکی شکل ساز گفته میشود که دارای شکل خاص و خود به صورت تخت (flat) میباشد، که قسمت اصلی ساز هم به حساب میآید و پِیک آپ و خرک بروی آن سوار میشوند.
پیک آپ مغناطیسی (آهنربایی)
یک سیم پیچ مغناطیسی است که بر روی بدنه و زیر سیمها قرار دارد، وقتی سیمها بر اثر زخمه زدن مرتعش میشود ارتعاشات توسط پیک آپ به سیگنال الکتریکی تبدیل میشود.
خرک
به عنوان نگهدارنده سیمها از آن استفاده میشود.
ویژگیهای سه تار الکتریک
- به جهت استفاده از گوشیهای چرخ دنده دار بسیار دقیق کوک میشود و به سادگی هم از کوک خارج نمیشود، اما در سهتارهای مدل قدیم بعلت استفاده از گوشیهای چوبی نگاه داشتن کوک بسیار سخت و دشوار و هم چنین بعلت بزرگ بودن دور گوشی کوک دقیق کردن کاری بسیار دشواربود.
- به علت طراحی محاسبه شده در هر شرایط آب و هوا صدای مطلوب را خواهد داشت و این خود از ویژگیهای دیگر این ساز میباشد، اما در سه تارهای مدل قدیم بعلت استفاده از مواد طبیعی خام به شدت تحت تأثیر هوا بودند.
ادامه متن را در لینک اصلی زیر بخوانید:
- ۹۷/۱۲/۰۸